Składniki: 250 g filetów z łososia gotowe ciasto francuskie 5 pieczarek cebula żółtko cytryna śmietana vegeta sól pieprz zioła prowansalskie słodka papryka koperek Sposób wykonania: Cebulę posiekać ,pieczarki pokroić w plasterki i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić do smaku ziołami oraz papryką i wymieszać ze śmietaną. Doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia, Następnie…
Kategoria: Łosoś
Łosoś
Rolada łososiowa z twarogiem
by Maria Knopik • • 0 Comments
Składniki: 20 dag wędzonego łososia w plastrach 15 dag twarogu serek topiony szczypiorek natka pietruszki ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Ser zmiksować po czym dodać posiekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz posiekany czosnek. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie plastry łososia ułożyć tak aby zachodziły na siebie i rozsmarować na nich…
Łosoś
Wigilijny filet z łososia w tradycyjnej panierce
by Weronika Łuba • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów łososia ze skórą 2 jajka masło i olej tarta bułka sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną rybę podzielić na porcje, przyprawić, odstawić na 30 minut. Jajka zmiksować z odrobiną soli i pieprzy. Wcześniej przygotowane porcje ryby moczyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć po 2, 3 minuty z…
Łosoś
Łosoś norweski z piekarnika imbirem pachnący
by Renata Hebel • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu chili szczypta tartego imbiru 2 ząbki czosnku 2 cytryny 1 łyżka brązowego cukru posiekana zielona cebulka Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić, odstawić na 15 minut. Tak przygotowane porcje ryby ułożyć na blasze do pieczenia i upiec w piekarniku.…
Łosoś
Wigilijny smażony filet z łososia z awokado i ogórkiem
by Halina Bucior • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z łososia ze skórą 1 łyżka masła 1 łyżka oleju sok z cytryny sól, pieprz 1 dojrzałe awokado ½ ogórka 1 łyżka octu 3% lub soku z cytryny 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę,…