Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Łosoś

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Składniki: 250 g filetów z łososia gotowe ciasto francuskie 5 pieczarek cebula żółtko cytryna śmietana vegeta sól pieprz zioła prowansalskie słodka papryka koperek Sposób wykonania: Cebulę posiekać ,pieczarki pokroić w plasterki i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić do smaku ziołami oraz papryką i wymieszać ze śmietaną. Doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia, Następnie…

Rolada łososiowa z twarogiem

Składniki: 20 dag wędzonego łososia w plastrach 15 dag twarogu serek topiony szczypiorek natka pietruszki ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Ser zmiksować po czym dodać posiekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz posiekany czosnek. Całość wymieszać  i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie plastry łososia ułożyć tak aby zachodziły na siebie i rozsmarować na nich…

Łosoś norweski z piekarnika imbirem pachnący

Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu chili szczypta tartego imbiru 2 ząbki czosnku 2 cytryny 1 łyżka brązowego cukru posiekana zielona cebulka Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić, odstawić na 15 minut. Tak przygotowane porcje ryby ułożyć na blasze do pieczenia i upiec w piekarniku.…