Składniki: 1 szkl. kaszy gryczanej 2 łyżki smalcu cebula 15 dag twarogu jajko sól pieprz bułka tarta tłuszcz Sposób wykonania: Kasze ugotować według opisu na pakowaniu. W między czasie posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu. Następnie kołowe kaszy zemleć razem z twarogiem, wówczas dodać pozostałą kasze, cebulę oraz wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić…
Kategoria: Kasze i Kuskus
Kasze i Kuskus
Pulpety grysikowe
by Ola Kaproń • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ szkl. kaszy manny 2 szkl. mleka 40 dag twarogu 5 jajek 1 szkl. mąki sól 2 łyżki masła natka pietruszki Sposób wykonania: Kaszę zalać mlekiem i ugotować po czym ją odstawić do ostygnięcia po czym dodać zmielony twaróg, żółtka oraz masło. Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywna pianę,…
Kasze i Kuskus
Kaszka kukurydziana z owocami
by Bogumiła Szefler • • 0 Comments
Składniki 1 szkl. wody szczypta soli ½ łyżeczki cukru 3 łyżki kaszki kukurydzianej łyżeczka masła szczypta cynamonu banan łyżeczka powideł Sposób wykonania: Do wrzącej wody wsypać kaszę, doprawić do smaku solą, cukrem oraz cynamonem i trzymać na małym ogniu około 3 minut cały czas mieszając. Po tym czasie dodać masło i dokładnie wymieszać. Przed podaniem…
Kasze i Kuskus
Kasza Pauliny
by Paulina Łazarz • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. kaszy kukurydzianej 2 szkl. wody łyżeczka masła sól Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym ja osolić i wsypać kasze. Następnie dodać masło i trzymać pod przykryciem na małym ogniu około 30 minu. Pilnować aby kasza nie przywarła do dna rondelka.