Skład: 8 dużych moreli 40dkg chudej wołowiny ( polędwica lub rostbef) albo po 20dkg wołowiny i chudej wieprzowiny sól, pieprz, oliwa. Sposób wykonania: Mięso pokroić na 3 cm kostkę, posolić i popieprzyć, skropić oliwa. Nadziewać na szpadki na przemian mięso i polówkę moreli. Przy użyciu 2 rodzajów mięsa – brać tez na przemian. Opiec na…
Kategoria: Grill
Grill
Gruszki po francusku
by A • • 0 Comments
Skład: 4 duże albo więcej mniejszych gruszek z kompotu lub marynaty połowa opakowania sera Camembert lub Brie serek topiony natka sól biały pieprz Sposób wykonania: Rozetrzeć razem sery, dodać 2 łyżeczki drobno siekanej natki, sol i pieprz. W miejsce gniazd nasiennych gruszek nałożyć masę, ułożyć na folii, zapiec pod grillem albo na patelni pod przykrywka…
Warzywa z grilla
Mini pity z grilowanymi paprykami i Gorgonzola
by Borgia • • 0 Comments
Składniki: 12 szt małych chlebków pita, 2 czerwone papryki zgrilowane i pokrojone w paseczki, 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii, 2 łyżeczki suszonej bazylii, 125 ml pokruszonej Gorgonzoli, 1 łyżka octu balsamicznego. Sposób wykonania: Rozłożyć pity na blasze, przykryć pokrojona papryka i bazylia – zarówno świeża, jak i suszona. Posypać Gorgonzola. Zapiekać w temp. Ok. 6-8…