Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dodatki

Masło do smarowania kawałków ryb

Składniki: 12 dag masła 2 łyżki posiekanej cebuli sól ½ ząbka czosnku ½ łyżeczki posiekanej natki pietruszki ½ dag pieprzu Sposób wykonania: Do masła dodać posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, pieprzem oraz solą. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć masę do miseczki i wstawić do lodówki aby zastygł. Przed podaniem pokroić w…

Smalec owocowo-ziołowy

Składniki: 1 kg surowej słoniny cebula ząbek czosnku 2 jabłka kilka suszonych śliwek tymianek majeranek oregano sól Sposób wykonania: Śliwki sparzyć wrzątkiem po czym pokroić je w paseczki a jabłka w plasterki. Następnie słoninę pokroić w  kostkę i stopić na rozgrzanej patelni. Gdy pojawia się skwarki zdjąć z ognia i dodać owoce ora przyprawy. Całość…