Składniki: 1 gotowy płat ciasta francuskiego 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 por /biała część/ 20 dkg wędzonego łososia 1 cytryna sól, pieprz do smaku olej do smażenia białko do posmarowania ciasta Sposób przyrządzenia: Marchewkę, pietruszkę, seler, por i paprykę pokroić w paseczki i lekko poddusić na oleju. Przyprawić do smaku…
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Pasta z parówek i serka topionego
by Julita Jaszczyk • • 0 Comments
Składniki: 5 parówek 4 jajka ugotowane na twardo ½ op. serka topionego 2 łyżki musztardy szczypiorek Sposób wykonania: Parówki, ser oraz jajka zemleć w maszynce. Następnie dodać posiekany szczypiorek oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszać.
Dodatki
Bułki w masie jajecznej
by Kazimierz Majewski • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mleka 5 dag cukru 1 op. cukru waniliowego 2 jajka 2 żółtka 4 plastry czerstwej bułki maślanej Sposób wykonania: Jajka, żółtka , mleko, 5 dag cukru i cukier waniliowy roztrzepać. Następnie maczać w powstałej masie plastry bułki, które smażyć na rumiano po 4 minuty z każdej strony.
Dodatki
Kluski do gulaszu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 40 dkg mąki 4 jajka 5dkg masła 4 łyżki mleka sól do smaku Sposób przyrządzenia: Do miski wbij całe jajka dodaj masło i szczyptę soli, wszystko dokładnie zmiksuj. Cały czas dokładając stopniowo mąkę. Na koniec dodaj mleko ,dokładnie wymieszaj. W dużym garnku ugotuj wodę, drewnianą łyżką formuj kluseczki. Gotuj 3-4 minuty aż kluseczki wypłyną.…