Składniki: mrożone ciasto francuskie 2 żółtka 4 łyżki brązowego cukru ½ łyżeczki imbiru Sposób wykonania: Cisto lekko rozmrozić. Żółtka roztrzepać z cukrem i imbirem po czym posmarować nimi ciasto. Pokroić ciasto na kwadraciki, które ułożyć na blasze wypłukaną zimna wodą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut.
Kategoria: Ciastka
Ciastka
Domowe delicje
by Szymon Kruszyński • • 0 Comments
Składniki: 20 okrągłych biszkopcików ½ słoika galaretki porzeczkowej polewa czekoladowa Sposób wykonania: Na biszkopcikach rozłożyć po ½ łyżeczki galaretki. Następnie polać całość polewą i odstawić aby zastygła.
Ciastka
Muffinki z jabłkami
by Dominik Karcz • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do pierników 2/3 szkl. brązowego cukru trzcinowego 1 szkl. musli z owocami 2 jajka 2/3 szkl. oleju 2/3 szkl. mleka 2 jabłka masło Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika cukrem oraz musli. Następnie wlać jajka roztrzepane z olejem oraz…
Ciastka
Makaroniki z orzechów
by Ilona • • 0 Comments
Składniki: 100 g zmielonych orzechów 2 białka 150 g cukru masło Sposób wykonania: Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier a na koniec orzechy. Delikatne połączyć. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na blasze wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20-23 minut.
Ciastka
Paluszki orzechowe z czekoladą
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 250 g cukru 200 g orzechów włoskich 1000 g mlecznej czekolady jajko Sposób wykonania: Żółtko utrzeć z dodatkiem cukru do białości, wówczas dodać zmielone orzechy a na koniec białka ubite na sztywną pianę. Delikatnie połączyć i rozsmarować ciasto na stolnicy. Następnie polać go rozpuszczona czekoladą i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Przed podaniem…