Składniki: 10 gotowych pustych eklerów 1 szkl. jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny 400 g owoców jagodowych cukier puder Sposób wykonania: Owoce zmiksować z jogurtem oraz cukrem. Następnie żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzącej wody, odstawić do ostygnięcia po czym wymieszać z kremem. Eklerki przekroić na pół i napełnić je kremem. Przed podaniem oprószyć…
Kategoria: Ciastka
Ciastka
Ptysie z kremem
by Marta Raczkowska • • 0 Comments
Składniki: 6 gotowych dużych ptysiów koncentrat kremu do tortów o smaku waniliowym 2 kiwi kilka wisienek z konfitur Sposób wykonania: Przygotować krem według przepisu na opakowaniu. Następnie ptysie przekroić na połówki i wypełnić je kremem. Udekorować plasterkami kiwi oraz wisienkami.
Ciastka
Bezy z ciemnym kremem
by Karolina Karolak • • 0 Comments
Składniki: 150 g gotowych bezików opakowanie kremu karpatka 2 szkl. mleka ½ kostki masła 3 łyżki rozpuszczalnej kawy łyżka rumu Sposób wykonania: Krem karpatka przyrządzić według opisu na opakowaniu, wówczas dodać do niego masło oraz kawę. Całość dokładnie zmiksować po czym dodać rum i dokładnie wymieszać. Powstałym kremem smarować bezy i złożyć po dwie.
Ciastka
Bezy z polewą miodową
by Kamila Kurzawa • • 0 Comments
Składniki: 8 gotowych dużych bez ¾ szkl. miodu 3 goździki szczypta cynamonu szczypta imbiru 2-3 łyżki soku z cytryny kieliszek rumu Sposób wykonania: Do miodu dodać przyprawy i gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy miód zacznie gęstnieć dodać do niego sok z cytryny i jeszcze przez chwilę trzymać na ogniu. Na koniec doprawić…
Ciastka
Migdałowo-miodowe ciastka
by Jola Siwiec • • 0 Comments
Składniki: 500 g migdałów 250 g cukru ¾ szkl. miodu oliwa Sposób wykonania; Miód doprowadzić do wrzenia z dodatkiem cukru po czym dodać obrane i posiekane migdały. Trzymać na ogniu uważając aby masa się nie przypaliła. Gdy masa stanie się złotobrazwa, przelać ją na porcelanową płytkę posmarowaną oliwą. Odstawić do zastygnięcia.