Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Babki

Murzynek pani Wandy (babka kakaowa)

Składniki: 4 łyżki stołowe kakao, pół szklanki wody, kostka margaryny, olejek rumowy, 2 szklanki cukru. Sposób przyrządzenia: Połączyć wszystkie składniki, zagotować, odlać pół szklanki na polewę. Pozostałą masę wystudzić i do zimnej dodać 2 szklanki maki, 4 cale jajka i mały proszek do pieczenia. Masę dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Formę do babki wysmarować…

Babka piaskowa

Składniki: • 1 kg mąki • 1 kostka masła • 4 jajka • 4 łyżki stołowe mleka • cukier (niezbyt pełna szklanka) • 10 dag rodzynek • 1 proszek do pieczenia • 1 cukier waniliowy • tarta bułka Sposób przyrządzenia: Masło utrzeć z cukrem (około 20 minut), następnie wbijać po jednym jaju (ciągle ucierając), wlać…