Składniki: 40 dag żurawin 20-30 dag cukru 1,1/2 litra wody skórka cytrynowa Sposób wykonania: Żurawiny rozgnieść widelcem po czym zalać je wodą. Dokładnie wymieszać i przecedzić przez sito. Doprawić do smaku cukrem oraz skórką cytrynową/
Tag: żurawiny
Listy
Napój z marchwi i żurawin
by Sylwia Chrobak • • 0 Comments
Składniki: 50 dag marchwi cukier do smaku 25 dag żurawin 11/2 litra wody Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niej obraną marchew start ą na tarce. Dokładnie wymieszać aby marchew puściła sok po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W między czasie żurawiny rozgotować po czym przetrzeć przez sito i…
Listy
Surówka z suszonych śliwek z żurawinami
by Marta Frydrych • • 0 Comments
Składniki: 40 dag suszonych śliwek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki żurawin Sposób wykonania: Śliwki wymieszać z żurawiną i posypać cukrem
Listy
Kwaszona kapusta z żurawinami
by Dawid Kaliński • • 0 Comments
Składniki: ½ kg kapusty 2 jabłka 1-2 łyżki żurawin cukier jogurt Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a jabłka zetrzeć na tarce. Dodać żurawinę i polać całość jogurtem. Doprawić do smaku cukrem.
Listy
Sałatka z kapusty i żurawin
by Celina Trela • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg kapusty 5 dkg żurawin 10 dkg jabłek 1/2 szklanki śmietany sól cukier pieprz ziołowy do smaku Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a jabłka pokroić na mniejsze kawałki, dodać jeszcze żurawinę. Całość wymieszać i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.