Składniki szklanka białej fasoli 2 cebule kilka suszonych grzybów 8 dag ostrego sera żółtego 2 jaja 2 łyżki oliwy majeranek pieprz sól Sposób wykonania; Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia ugorować do miękkości po czym odcedzić i przetrzeć przez sito. W między czasie ugotować również grzyby, odcedzić i posiekać. Natomiast cebulę…
Tag: żółty ser
Listy
Szybka zupa z makaronem
by Natalia Włóczka • • 0 Comments
Składniki: 6 szkl wywaru z warzyw 250 g śmietanki 18% 2 żółtka 2 łyżki startego żółtego sera 120 g makaronu Sposób wykonania; Do wywaru dodać śmietankę i całość zagotować. Następnie żółtka rozetrzeć ze śmietaną i serem po czym dodać do gotującej się zupy. Całość dokładnie wymieszać. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu i podawać go…
Listy
Sałatka z fasoli i cebulki konserwowej
by Kamila Bogacka • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 1 słoik cebulki konserwowej 15 dag sera żółtego 1 słoik selera konserwowego 2 ząbki czosnku sól pieprz śmietana Sposób wykonania: Fasolkę, seler i cebulkę odsączyć z zalewy. Polać śmietaną i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem. Na koniec posypać startym serem.
Listy
Sałatka śledziowa z ogórkiem i serem
by Ula Nocoń • • 0 Comments
Składniki: 80 dag śledzi matiasów 20 dag ogórków konserwowych 10 dag żółtego sera 20 dag cebuli 40 dag pieczarek konserwowych majonez sól, pieprz, koperek sok z cytryny Sposób wykonania: Namoczone w wodzie śledzie pokroić w kostkę. Następnie ogórki i ser pokroić w drobną kostkę. Natomiast cebule pokroić w krążki a pieczarki na plasterki. Wszystkie składniki…
Listy
Pasta z żółtego sera i serka homogenizowanego
by Aldona Kukiełka • • 0 Comments
Składniki: 10 dag żółtego sera 2 łyżki serka homogenizowanego 1-2 łyżki majonezu 5 dag łuskanych orzechów włoskich sproszkowana papryka sól Sposób wykonania: Żółty ser zetrzeć na tarce i dodać go do serka homogenizowanego. Następnie dodać jeszcze majonez oraz posiekane orzechy. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać aż powstanie konsystencja pasty. Wówczas doprawić pastę jeszcze solą…