Składniki: 45 ml Bourbona 45 ml soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Tag: z
Listy
Tatarak
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 20 ml Bourbona 20 ml absyntu 20 ml białego rumu 3 krople Angostury 1 łyżeczka syropu z granatów Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przelać przez sitko do schłodzonych kieliszków.
Listy
Jork
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 60 ml Bourbona 20 ml słodkiego wermutu 3 krople Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przelać przez sitko do schłodzonych kieliszków.
Listy
Kwadryga
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 15 ml Bourbona 15 ml likieru migdałowego 15 ml likieru z czarnej porzeczki 15 ml wytrawnego wermutu Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać.
Inne mięsa
Kabaczeta
by Teresa • • 1 Comment
Składniki: 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego 20 dkg mielonego mięsa wołowego zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać mięso wołowe i wieprzowe, przyprawić pikantnie, Z masy formować „kiełbaski” o wymiarach 3 x 5 cm. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C na ruszcie wstawić przygotowane „kiełbaski” piec 15 minut, obniżyć temperaturę do 180 stopni i dopiec.…