Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z

Tatarak

Składniki: 20 ml Bourbona 20 ml absyntu 20 ml białego rumu 3 krople Angostury 1 łyżeczka syropu z granatów Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przelać przez sitko do schłodzonych kieliszków.

Jork

Składniki: 60 ml Bourbona 20 ml słodkiego wermutu 3 krople Angostury Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przelać przez sitko do schłodzonych kieliszków.

Kabaczeta

Składniki: 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego 20 dkg mielonego mięsa wołowego zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać mięso wołowe i wieprzowe, przyprawić pikantnie, Z masy formować „kiełbaski” o wymiarach 3 x 5 cm. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C na ruszcie wstawić przygotowane „kiełbaski” piec 15 minut, obniżyć temperaturę do 180 stopni i dopiec.…