
Składniki:
- 40 ml bezalkoholowego czerwonego wina
- 5 ml grenadyny
- kostki lodu
- bezalkoholowe wino musujące
- truskawki

Składniki: 20 ml niebieskiego curacao 20 ml ginu 20 ml soku z cytryny kostki lodu wino musujące 2 wisienki koktajlowe kawałek moreli Sposób wykonania: Do shakera wlać curacao, gin, sok z cytryny. Dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu i uzupełnić winem musującym. Udekorować wisienką koktajlową i kawałkiem moreli.
Składniki: 20 ml ginu 20 ml likieru triple sec 20 ml soku z cytryny kostki lodu wino musujące 1 wisienka koktajlowa Sposób wykonania: Gin wymieszać z likierem i sokiem. Przelać do kieliszka i wrzucić kostki lodu. Uzupełnić winem musującym. Udekorować wisienką koktajlową.
Składniki: 100 ml wina lodowego 10 ml brandy 10 ml wiśniówki kostki lodu 1 wisienka koktajlowa strata skórka z cytryny Sposób wykonania; Do shakera wlać wino, brandy i wiśniówkę. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu oraz wisienkę koktajlową. Udekorować skóra cytrynową.
Składniki: 4 żółtka 15 dag cukru 12 łyżek białego wytrawnego wina skórka otarta z cytryny Sposób wykonania: W misce utrzeć do białości żółtka z cukrem, dodać skórkę z cytryny (dobrze wyszorowanej i sparzonej). Włożyć miskę do naczynia z wrzącą wodą i, dodając po łyżce wina, ubijać masę trzepaczką lub mikserem, aż powstanie gęsty krem. Podawać…