Składniki: 100 ml Bourbona 20 ml wody sodowej 10 listków mięty łyżeczka cukru pudru kilka kostek pokruszonego lodu Sposób wykonania: Listki mięty rozetrzeć razem z cukrem po czym dodać je do Burbona. Wlać jeszcze wodę sodową i całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu.
Tag: z whisky
Listy
Boom
by Piotr Żelazowski • • 0 Comments
Składniki: 60 ml whisky sok z 1 cytryny (30 ml) 1 barowa łyżeczka cukru pudru kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, sok z cytryny oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.
Listy
Kawa z whisky
by Krzysiek Popowski • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Jameson Irish Whisky 1-2 łyżeczki do herbaty cukru mocna gorąca kawa 2 łyżki stołowe bitej śmietany Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky oraz herbatę. Całość dokładnie wymieszać i i przelać do szklanki. Uzupełnić kawą. Udekorować bitą śmietaną.
Listy
Książę
by Łucja Radoń • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Scotch Whisky 10 ml Curacao Triple Sec 20 ml soku cytrynowego 1 jajko woda sodowa 1 wiśnia koktajlowa 1 plaster cytryny kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, curacao, sok z cytryny po czym wbić jeszcze jajko. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Uzupełnić wodą sodową. Udekorować wisienką koktajlową…
Listy
Kiosk
by Karina Przepiórka • • 0 Comments
Składniki: 30 ml Scotch Whisky 20 ml Apricot Brandy 10 ml świeżego soku cytrynowego 15 kropli Orange Bitters 1 wiśnia koktajlowa kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, brandy, sok z cytryny oraz Orange bitters. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.