Składniki: 3 kalarepy 1 łyżka masła 3 łyżki słodkiej śmietany ½ pęczka koperku sól cukier Sposób wykonania: Obraną kalarepę pokroić w słupki, która wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem. Podlać odrobiną wody i pospać ½ łyżeczką soli. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodać jeszcze śmietanę i doprawić do…
Tag: z warzywami
Listy
Groszek z wody z masłem
by Łucja Czajkowska • • 0 Comments
Listy
Marchewka z kalarepą
by Asia Kowalewska • • 0 Comments
Składniki: 4 marchwie 2 kalarepy 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej sól cukier Sposób wykonania: Marchewkę i kalarepy obrać po czym pokroić w słupki, które zalać wodą. Dodać jeszcze ½ łyżeczkę cukru i łyżeczkę soli i trzymać na ogniu około 12 minut. Po tym czasie posypać bułką tatrą obsmażoną na rozgrzanym maśle.
Listy
Ziemianki pieczone z rozmarynem
by Natasza Urbaniak • • 0 Comments
Składniki: 800 g ziemniaków 5 łyżek oliwy 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu sól Sposób wykonania: Obrane ziemianki pokroić w plasterki i zalać wrzątkiem. Gotować na małym ogniu około 8 minut. Po tym czasie ziemniaki odcedzić i ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą. Posypać je jeszcze solą oraz rozmarynem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec…
Listy
Kalarepka w kwaśnej śmietanie
by Celina Mucha • • 0 Comments
Składniki: 3 kalarepy 1 łyżka masła 3 łyżki kwaśnej śmietany ½ pęczka koperku sól cukier Sposób wykonania: Obraną kalarepę pokroić w słupki, która wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem. Podlać odrobiną wody i pospać ½ łyżeczką soli. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodać jeszcze śmietanę i doprawić do…