Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z warzywami

Pasta selerowa

Składniki: 1 średni seler 3 jaja (ugotowane na twardo) 1 cebula 1 /2 pęczka natki pietruszki 5 łyżek majonezu sól pieprz Sposób wykonana: Seler zetrzeć na tarce, jajka pokroić na cząstki a cebulę posiekać. Całość polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

Mizeria z serem

Składniki: 40-50 dag ogórków sól 1 mała cebula ok. 15 dag białego sera pieprz 1 /2 szklanki śmietany 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Ogórki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a ser rozdrobnić widelcem. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.