Składniki: 4 cukinie 1 cebula 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Cukinie pokroić w kostkę a cebulę i czosnek posiekać. Wrzucić całość na rozgrzane masło i dusić na małym ogniu. Jeśli to konieczne podlać wodą. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: z warzywami
Listy
Pasta selerowa
by Ewa Romaniuk • • 0 Comments
Składniki: 1 średni seler 3 jaja (ugotowane na twardo) 1 cebula 1 /2 pęczka natki pietruszki 5 łyżek majonezu sól pieprz Sposób wykonana: Seler zetrzeć na tarce, jajka pokroić na cząstki a cebulę posiekać. Całość polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Listy
Pomidory faszerowane Marzeny
by Marzena Wachowiak • • 0 Comments
Listy
Pomidory nadziewane surówką jarzynową
by Monika Kozera • • 0 Comments
Składniki: 4 duże pomidory ok. 1 szklanki surówki jarzynowej 4-6 łyżek majonezu 1-2 łyżki posiekanego koperku Sposób wykonania: Z pomidorów odciąć wierzch i delikatnie wydrążyć miąższ. Napełnić je surówką jarzynową. Polać majonezem i posypać posiekanym koperkiem.
Listy
Mizeria z serem
by Julia Szarek • • 0 Comments
Składniki: 40-50 dag ogórków sól 1 mała cebula ok. 15 dag białego sera pieprz 1 /2 szklanki śmietany 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Ogórki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a ser rozdrobnić widelcem. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.