Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 50 dag świeżych ogórków 2 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku sól 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Obrane ogórki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich kwas burakowy, posikany koperek oraz czosnek. Całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą.
Tag: z warzywami
Listy
Półmisek pełen warzyw
by Grażyna Ozga • • 0 Comments
Składniki burak marchewka kawałek kalarepy różyczka brokuła różyczka kalafiora sól pieprz Sposób wykonania: Warzywa ugotować oddzielnie do miękkości. Następnie pokroić je według uznania w kostkę, w słupki itp. Na koniec wymieszać wszystkie warzywa i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Marchewka z groszkiem w panierce
by Anka Miler • • 0 Comments
Składniki ¼ mrożonki: marchewka z groszkiem szczypta soli szczypta pieprzu łyżeczka masła łyżeczka bułki tartej Sposób wykonania: Marchewkę z groszkiem zalać woda i gotować do miękkości. Następnie odcedzić warzywa i wrzucić na patelnie z dodatkiem masła. Gdy masło się roztopić dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Szpinak z kawałkami jajka
by Jadwiga Smoleń • • 0 Comments
Składniki 1 ugotowane na twardo jajko ¼ opakowania mrożonego szpinaku 1 łyżeczka masła mleko modyfikowane lub jogurt sól pieprz Sposób wykonania: Szpinak wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem. Dusić aż szpinak zmięknie. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać jajkiem pokrojonym w kostkę i polać całość jogurtem.
Listy
Szpinak z kawałkami kurczaka
by Jadwiga Smoleń • • 0 Comments
Składniki ½ gotowanej piersi kurczaka ¼ opakowania mrożonego szpinaku 1 łyżeczka masła mleko modyfikowane lub jogurt sól pieprz Sposób wykonania: Szpinak wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem. Dusić aż szpinak zmięknie. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać kawałki kurczaka. Polać całość jogurtem.