Składniki: 2 szklanki marchewki pokrojonej w krążki 2 łyżki masła ½ szklanki cebuli pokrojonej w krążki 4 łyżeczki mąki ½ szklanki mleka 1 łyżka ostrej musztardy sól, pieprz do smaku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Marchewkę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. W rondlu roztopić masło i smażyć cebulę około 2-3 minuty. Dodać…
Tag: z warzyw
Listy
Pasta selerowa
by Ewa Romaniuk • • 0 Comments
Składniki: 1 średni seler 3 jaja (ugotowane na twardo) 1 cebula 1 /2 pęczka natki pietruszki 5 łyżek majonezu sól pieprz Sposób wykonana: Seler zetrzeć na tarce, jajka pokroić na cząstki a cebulę posiekać. Całość polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Listy
Pomidory faszerowane Marzeny
by Marzena Wachowiak • • 0 Comments
Listy
Pomidory nadziewane surówką jarzynową
by Monika Kozera • • 0 Comments
Składniki: 4 duże pomidory ok. 1 szklanki surówki jarzynowej 4-6 łyżek majonezu 1-2 łyżki posiekanego koperku Sposób wykonania: Z pomidorów odciąć wierzch i delikatnie wydrążyć miąższ. Napełnić je surówką jarzynową. Polać majonezem i posypać posiekanym koperkiem.