Składniki: 40 dag truskawek, 20 dag sera twarogowego, 3 dag rodzynków, 150 ml śmietany, 5 dag cukru pudru, starta skórka pomarańczowa do smaku. Sposób przyrządzenia: Truskawki opłukać, obrać z szypułek, przekrajać na pół, nałożyć do pucharów, twarożek przetrzeć przez sito lub zemleć, wymieszać ze śmietanką, obłożyć truskawki, posypać cukrem, opłukanymi rodzynkami i startą skórką pomarańczową.
Tag: z truskawek
Sałatki
Sałatka z truskawek z bananem
by Gałucha • • 2 komentarze
Skład: 3/4 kg truskawek 1/2 szklanki poziomek 3 banany 200ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka rumu Sposób przyrządzenia: Truskawki i poziomki umyć, urwać ogonki i pokroić: truskawki na ćwiartki, poziomki na połówki. Banany obrać i pokroić w talarki. Owoce wymieszać z cukrem. Dodać rum. Śmietanę ubić i położyć na owocach.