Składniki:
- 1 szkl brązowego cukru
- 1 szkl syropu kukurydzianego
- 1/3 szkl śmietany
- 4 krople esencji waniliowej
- 10 dag truskawek
Składniki: 25 dag truskawek 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 szkl wody kilka kostek lodu Sposób wykonania: 1 szklankę wody dobrze schłodzić po czym dodać do niej truskawki, cukier oraz sok z cytryny. Całość dokładnie zmiksować. Przelać do szklanki i wrzucić jeszcze kostki lodu.
Składniki: 40 dag truskawek 1 szklanka śmietanki 3 łyżki cukru pudru kilka biszkoptów do przybrania Sposób wykonania: Maliny umyć i przełożyć do salaterki. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem i polać owoce. Posypać pokruszonymi biszkoptami.