Składniki: pół opakowania makaronu penne 10 dkg mozarelli 10 dkg gorgonzoli 10 dkg parmezanu 1 łyżka masła 2 łyżki świeżej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować "all dente", sery pomieszać ze sobą dodając masło. Ugotowany makaron odcedzamy i wsypujemy do rondla , dodajemy mieszankę serów i masła i chwileczkę podgrzewamy do momentu roztopienia się mieszanki…
Tag: z serami
Makarony
Penne w sosie z pięciu serów
by eljot • • 0 Comments
Penne w sosie z pięciu serów – Penne ai cinque formaggi Składniki: – 500 g makaronu penne – 40 g sera Parmigiano Reggiano, – 40 g sera Fontina, – 40 g sera Provolone, – 40 g sera Montasio, – 40 g sera Ementaler, – 80 g masła, – drobno posiekana natka pietruszki, – sól i…