Składniki:– 20 ml wódki – 20 ml ginu – 20 ml jasnego rumu (Bacardi) – 20 ml tequila silver – 20 ml triple sec lub inny likier pomarańczowy – lód – coca-cola do uzupełnienia Wszystkie składniki, oprócz coli, oraz kostki lodu zamieszać w wysokiej szklance i uzupełnić colą. Uwaga: Koktail ten posiada naprawde zabujcze działanie…
Tag: z rumem
Rum
Miodowy flip
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 40 ml rumu – 20 ml śmietanki – 50 ml mleka – 1 łyżeczka miodu – 1 zółtko – 2 orzechy włoskie Przyrządzić w szeikerze, odcedzić od lodu. Podawać w kieliszku do wina po oprószeniu tartymi orzechami. Podwać ze 2 słomkami.
Desery
Płonące jabłka
by A. • • 2 komentarze
Skład:4 średnie jabłka najlepiej renety 4 łyżki cukru cynamon tarta skorka cytr. 2 łyżki galaretki porzeczkowej 3 – 4 łyżki rumu wiśnie z konfitury Sposób wykonania:Z jabłek ostrożnie wydrążyć gniazda nasienne, obrać i wstawić do rondelkazalewając do przykrycia woda z cukrem i 2 łyżkami rumu, dodać przyprawy igotować ok. 10 min na najmniejszym ogniu, aby…
Rum
Caipirinha
by MiGd@l • • 0 Comments
– 1 miarka białego rumu– 2 łyżeczi cukru – limetka lub cytrynka – kostki lodu Limetkę lub cytrynkę wyszorować, pokroić na ćwiartki. Z 2-óch ćwiartek wycisnąć sok, dodać cukier, dobrze wymieszać. Dolać rum, dodać pozostałe 2 ćwiartki limetki, dopełnić potłuczonymi kostkami lodu. Całość dokładnie wymieszać.
Rum
Paloma
by MiGd@l • • 0 Comments
– 1 miarka rumu – 1 miarka nie dosładzanego soku z owoców tropikalnych – cząsteczki owoców – kostki lodu Alkohol i sok wlać do shakera, dodać potłuczone kostki lodu, potrząsając dobrze wymieszać. Przelać do szklaneczki przecedzając przez sitko.