
Składniki:
- 4 łyżki wody źródlanej
- łyżka oku z cytryny
- 2 łyżki cukru
- jagody
- 100 g ciemnego rumu
- 4 gałki lodów czekoladowych
- 4 gałki lodów waniliowych
- 4 łyżki starej czekolady

Składniki: 200 g mlecznej czekolady ( 2 tabliczki ) 400 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka rumu kawałki czekolady do dekoracji ( najlepiej gorzkiej ) Sposób wykonania: Czekoladę roztopić nad parą. Następnie śmietanę ubić z cukrem na sztywną pianę , wówczas stopniowo dodawać czekoladę, delikatnie połączyć. Na sam koniec dodać rum. Powstała…
Składniki: ½ l rumu 25 dag cukru 1 l wody 8 pomarańczy 1 cytryny Sposób wykonania: Z cytryny i pomarańczy zetrzeć skórkę. Następnie w 1 l wody rozpuścić cukier. Dodać skórki oraz sok z owoców. Całość doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodać jeszcze rum i natychmiast…
Składniki: 600 ml koniaku 45 ml jasnego rumu 15 ml białego curacao 15 ml soku z cytryny 8 kostek lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w shakerze razem z potłuczonym lodem. Następnie koktajl przecedzić przez sitko i przelać do kieliszka.
Składniki: 40 ml białego rumu 2 łyżeczki soku z cytryny 200 ml coca-coli 4 kostki lodu Sposób wykonania: Rum wymieszać z sokiem z cytryny oraz pokruszonym lodem. Następnie przelać do wysokiej szklanki i uzupełnić coca-colą.