Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego
- 2 morele
- pestki dyni
- łyżeczka soku z cytryny
Składniki: 2 morele 1 szklanka śmietanki 2 łyżki cukru pudru smażona skórka pomarań¬czowa Sposób wykonania: Obrane morele pokroić na cząstki. Następnie śmietanę ubić z cukrem pudrem i polać morele. Na koniec posypać skórką pomarańczową.
Składniki: 50 dag moreli z kompotu 10 dag dżemu wiśniowego lub malinowego 1 kieliszek winiaku 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka posiekanych migdałów Sposób wykonania: Morele przekroić na połówki i skropić je winiakiem. Następnie w miejsce po pestkach nałożyć dżem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i polać owoce. Na koniec posypać posiekanymi…
Składniki: 50 dag moreli z kompotu sos: 4 żółtka 3 łyżki cukru 1 szklanka białego wina skórka cytrynowa 5 dag konfitur, np. z wiśni 1/2 cytryny Sposób wykonania: Morele pokroić na mniejsze kawałki. Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem. Następnie nie przerywając ucierania dodawać stopniowo wino, konfitury oraz sok z cytryny. Pod koniec wrzucić jeszcze…
Składniki: 50 dag moreli 5 dag cukru 1 kieliszek rumu Sposób wykonania: Morele pokroić na kawałki. Następnie skropić je rumem i posypać cukrem pudrem.