Skład: 7/10 whisky 3/10 mleka 1 jajo 1 łyżka cukru Sposób przyrządzenia: Shaker wypełnić do połowy lodem, dodać resztę składników i dobrze wstrząsnąć. Można dodać jeszcze trochę mleka. Podawać w niskich szklaneczkach do whisky
Tag: z mlekiem
Koktaile
Coco Loco
by Jaxamil • • 0 Comments
Składniki:– 50 ml malibu,– 30 ml bacardi,– 10 ml batido de coco (syrop kokosowy),– łyżeczka cukru,– mleko do wypełnienia,– gałka muszkatołową. Wykonanie:Wymieszać składniki razem w shakerze – na koniec posypać gałką muszkatołową. Przy mieszaniu w blaszaku nie trząść za bardzo by z mleka nie powstała jedynie masa piany 🙂 Dopisek autora:A może mnie ktoś przyjmie…
Bezalkoholowe
Kakao o nowym smaku.
by pejsik • • 1 Comment
Aby zmienić smak tradycyjnego kakao można: * dodać wanilii i/lub cynamonu * dorzucić gałkę lodów * dodać utarte z cukrem żółtko * dodać odrobiny koniaku i na wierzch bitej śmietany