Skład: 2 części wołowiny (polędwica) 1 część wieprzowiny (z szynki lub łopatki) 1 część cielęciny (udziec) cebulą jajko tarta bułka mleko masło sól, pieprz Sposób wykonania: Kilka łyżek tartej bułki moczymy w minimalnej ilości mleka. Umyte i osuszone mięso oraz cebulę siekany bardzo drobno, dodajemy jajko przyprawiamy, bardzo dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie krokiety i smażymy…
Tag: z mięsa
Inne mięsa
Ciekawostki o mięsie.
by Rafał • • 2 komentarze
Brytyjscy Cyganie cenią sobie bardzo wysoko mięso jeża, kore w smaku ogniskiemprzypomina prosiaka. Po sprawieniu oblepiają go gliną i opiekają nad Łapy i stek z niedźwiedzia były przez całe wieki przysmakiem w Chinach, Rosji i na Litwie. Dzisiaj mięso to spożywa się niezwykle rzadko, niekiedy jeszcze na Alasce. Ta więc tylko gwoli ciekawości zpoznamy…