Składniki: 60 dag fasolki szparagowej 25 dag świeżych kurek 1 średnia cebula 2.5 łyżki masła 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka mączki kartoflanej 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę umyć, pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 3 cm kawałki. Zalać wrzącą lekko posoloną wodą. Gotować 15 min. Odcedzić. Cebulę obrać…
Tag: z kurek
Kurki
Kurki mocno czosnkowe
by Tomek • • 1 Comment
Skład: 50dkg świerzych lub mrożonych kurek 4 ząbki czosnku masło 1 cebula sól, pieprz Sposób wykonania: Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Kurki oczyścić, większe pokroić. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek i cebulę, dodać kurki. Smażyć do momentu aż odparuje powstały sos. Posolić i popieprzyć. Podawać z białym pieczywem.