Mięso krokodyli i aligatorów zazwyczaj sprzedawane jest zamrożone. To bardzo dobre niskokaloryczne mięso i doskonale zastępuje mięso ryb słodkowodnych. Przeznaczamy je na befsztyki (z ogona) mięso na potrawy duszone, hamburgery. W sprzedaży są też przetwory takie jak kiełbasa czy mięso suszone.. Najwięcej mięsa krokodylego jest importowane z Australii, Nowa Zelandia, Ameryki południowej i różnych afrykańskich…
Tag: z krokodyla
Inne mięsa
Filet z krokodyla w sosie curry*
by marek • • 1 Comment
*Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Smażony krokodyl (100 g): Filet z krokodyla – 500 g Białko – 1 szt. 25 g Mąka ziemniaczana lub kukurydziana – 20 g Olej – 200 g Przyprawy: sól, biały pieprz Ryż jaśminowy – 120 g lub Bakłażan grilowany – 50 g Owoc mango – 30 g Sos z pasty…