Składniki: ¼ kg sera białego kilka łyżek dobrej śmietany 2 łyżki posiekanego drobno koperku sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Ser przekręcić przez maszynkę do mięsa, rozetrzeć ze śmietaną. Wymieszać pastę z drobno pokrojonym koperkiem, solą i pieprzem. Smaczny dodatek do pieczywa.
Tag: z koperkiem
Bób
Bób z koperkiem
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: • 450 g świeżego bobu • 50 ml oliwy z oliwek • 2 posiekane cebule • 2 ząbki czosnku- obrane i posiekane • sok z ½ cytryny • 250 wywaru warzywnego • 2 łyżki posiekanego koperku • czubata łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie: W garnku z grubym dnem podsmaż na oliwie przez 2-4 minut cebule…
Beszamelowe
Sos beszamelowy-wariacje na temat I
by Vjesja • • 0 Comments
1). Składniki: sos beszamelowy ( patrz przepis: "sos beszamelowy-przepis ilustrowany") 50g orzechów włoskich bez łupin 50g ketchupu curry i imbir do smaku Sposób przyrządzenia: Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać połączyć z sosem i ketchupem. Dodać imbir i curry do smaku. 2).Składniki: sos beszamelowy 3-4 łyżki ketchupu koperek Sposób przyrządzenia: Sos połączyć z ketchupem i…
Sosy musztardowe
Sos słodki musztardowo-koperkowy
by Gałucha • • 0 Comments
Składniki: • 10 łyżek cukru • 10 łyżek musztardy • 10 łyżek białego octu winego • 10 łyżek miodu • 100 ml oliwy • pęczek koperku Sposób przyrządzenia: Pęczek koperku posiekać. Musztardę, cukier, biały ocet winny i miód utrzeć na jednolitą masę. Stopniowo dodawać oliwę z oliwek, a na koniec koperek. Dokładnie wymieszać.