Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z koperkiem

Sos musztardowo-koperkowy

Składniki: 3 łyżki musztardy 2 łyżeczki miodu 3 łyżki oliwy 1 pęczek koperku sok z ½ cytryny sól Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z miodem oraz sokiem z cytryny po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo oliwę. Następnie dodać posiekany koperek. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.

Sos oliwkowo koperkowy

Składniki: 15 dkg marynowanych oliwek 2 łyżki drobno posiekanego koperku sok z połowy cytryny sól, pieprz, cukier, sos Wocester do smaku ½ łyżeczki brendy Sposób przyrządzenia: Oliwki drobno pokroić. Wszystkie składniki sosu z wyjątkiem brendy dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce. Tuż przed podaniem dodać brendy, wymieszać. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Anna Krzysztoń