
Składniki:
- 5 łyżek majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- 2 łyżeczki brenady
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek koperku
- sól
- pieprz
- cytryna
- cukier

Składniki: 200 ml śmietany kremówki 4 łyżki chrzanu sok z ½ cytryny 1 pęczek koperku sól cukier Sposób wykonania: Chrzan wymieszać z sokiem z cytryny oraz posiekanym koperkiem. Następnie doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Składniki: 3 łyżki musztardy 2 łyżeczki miodu 3 łyżki oliwy 1 pęczek koperku sok z ½ cytryny sól Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z miodem oraz sokiem z cytryny po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo oliwę. Następnie dodać posiekany koperek. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Składniki: 15 dkg marynowanych oliwek 2 łyżki drobno posiekanego koperku sok z połowy cytryny sól, pieprz, cukier, sos Wocester do smaku ½ łyżeczki brendy Sposób przyrządzenia: Oliwki drobno pokroić. Wszystkie składniki sosu z wyjątkiem brendy dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce. Tuż przed podaniem dodać brendy, wymieszać. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Anna Krzysztoń