Skład:
- główka kapusty
- 1,5 szkl. kaszy jaglanej
- paczka mrożonego szpinaku
- cebula jajko
W wersji nie wegetariańskiej:
- mięso mielone lub pierś z kurczaka
Couscous jest doskonałym szybkim dodatkiem do potraw doskonale zastępującym kasze, ryż, makaron czy ziemniaki. Kolejną jego zaletą jest szybkość przygotowania, praktycznie w 5 minut można mieć gotowy. Jest wspaniałym daniem letnim wraz z sałatką i „czymś z grilla”
Składniki:
– 250 g couscous
– 2 szklanki wody
– 70 g masła
– oregano 2 większe szypty
– bazylia 2 większe szypty
– natka pietruszki
– kostka rosołowa
– ząbek czosnku
– sól i pieprz
Przygotowanie: 50 minut Dla 4 osób (porcja 409 kalorii) Składniki: – szklanka kaszy gryczanej – sól – jajko – ¾ szklanki słodkie śmietany – szczypta cynamonu i imbiru – 30dag rodzynek – 2 łyżki masła Wykonanie: Dwie szklanki wody zagotować, osolić, wsypać kaszę. Przykryć, gotować 30 minut na małym ogniu. Odstawić. Śmietanę, cukier, jajko, rodzynki…