Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jajkiem

Ser panierowany.

Skład: 200 g żółtego sera, bułka tarta, 2 jajka Sposób przyrządzenia: Rozbić jaja na miseczkę…, zabełtać. Pokroić ser w plasterki (ok. 1-2 cm) i namoczyć w rozbitych jajach, a następnie obsypać bułką tartą. Następnie smażyć na patelni, aż ser zacznie się rozpływać

Jajeczne placuszki.

Skład: 6 jaj 1 łyżka tartej bułki olej do smażenia sól, pieprz cebulka 1 bułka Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku, 5 jaj ugotować i przekręcić przez maszynkę wraz z wyciśniętą bułką. Dodać posiekaną i podsmażoną cebulkę, sól, pierz, wbić surowe jajko i wymieszać. Uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i piec na oleju. Smacznego

Jajecznica szpinakowa.

  Mrożony szpinak trzeba jak zwykle popyrkać troszkę na oliwie na patelni, można bez dodatków. Ilość dobieracie sobie wg uznania. Jak już się solidnie popyrka, wbijacie jajka i mieszacie. To trzeba podsmażyć, posypać tartym serem, przemieszać i wyłożyć na talerz. Smacznego

Jajecznica o smaku pizzy

Składniki: – jajka – cebula – pomiodry (lub koncentrat pomidorowy) – ser zółty starty – oregano – bazylia – majeranek – pieprz Wykonanie: Cebulę podsmażyć, dodać pomidorów lub koncetratu, udusić. Nasteponie dodać przyprawy, wbic jajka podsmażyć, pod koniec dodać sera, który musi się roztopić. Smacznego!