Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jajkiem

Pasta twarogowa z chrzanem i jabłkiem

Składniki: 300 g twarogu 200 g jabłek 4 ugotowane żółtka 45 g chrzanu sól pieprz Sposób wykonania: Jabłka wstawić do piekarnika i upiec. Następnie przetrzeć je przez sito razem z twarogiem. Dodać jeszcze starty chrzan oraz przetarte żółtka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Jajecznica na parze po malezyjsku

Składniki: 2 jajka ½ posiekanej papryczki chili 2 łyżki wody ½ pokrojonej w pół plastry cebuli 1 łyżka oleju 2 łyżki ulubionego sosu Sposób przyrządzenia: Wymieszać jajka, wodę, chili, cebulę, przyprawić solą. Niedużą miseczkę posmarować obficie olejem, wlać do niej masę jajeczną. W dużym rondlu umieścić miseczkę, nalać wody tak aby sięgała 1 do 2…