Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z jajek

Pieczarki z jajkami

Składniki: 1/2 kg. pieczarek 5 jajek cebula 3 łyżki bułki tartej 5 łyżek oleju sól Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, trzonki kroimy w małą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy z trzonkami pieczarek na oleju. Doprawiamy i wbijamy 4 jajka. Mieszamy i smażymy. Kapelusze pieczarek nadziewamy jajecznym farszem. Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy z…

Kulki jajeczne

Składniki: 6 jajek 1/2 cebuli 10 dag. szynki 1/4 szkl. majonezu 1/2 szkl. orzeszków solonych kilka liści sałaty Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Drobniutko siekamy. Mieszamy z pokrojoną cebulą, dodajemy posiekaną szynkę i majonez. Z powstałej masy formujemy małe kulki. Obtaczamy je w posiekanych solonych orzeszkach. Liście sałaty układamy na półmisku. Na…

Żółta pasta z bryndzą

Składniki: 100 g bryndzy 100 g śmietankowego serka 1 żółta papryka 1 łyżeczka curry sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozgnieć widelcem po czym dodać do niej serek śmietankowy, posiekaną paprykę oraz curry. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Pasta na czerwono z bryndzą

Składniki: 100 g bryndzy 100 g śmietankowego serka 1 czerwona papryka ½ łyżeczki sproszkowanej  papryki sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozgnieć widelcem po czym dodać do niej serek śmietankowy, posiekaną paprykę oraz paprykę w proszku. Całość dokładnie wymiesza i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.