Składniki: 1 łyżka utartego chrzanu 1 szklanka majonezu 1 drobno posiekane jabłko 1 ugotowane na twardo posiekane jajko Sposób przyrządzenia: Łyżkę chrzanu wymieszać z majonezem, dodać ugotowane na twardo i posiekane jajko. Umyte, obrane, bez gniazda nasiennego drobniutko posiekane jabłko, wymieszać . Podawać do wędlin i jajek.
Tag: z jabłkami
Listy
Sok z całego jabłka
by Ewelina Gacek • • 0 Comments
Składniki: 1 jabłko ½ cytryny ½ l wody cukier Sposób wykonania: Jabłka nie obierać, pokroić na mniejsze kawałki i razem z sokiem z cytryny zmiksować. Następnie wlać wodę i jeszcze raz zmiksować. Na koniec doprawić do smaku cukrem.
Listy
Czerwona kapusta z jabłkami
by Aga Marcinkowska • • 0 Comments
Składniki: 1 czerwona kapusta 1 jabłko 3 łyżki masła 1 łyżka mąki sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać ją szklanką wody. Dodać łyżeczkę soli i 1.2 łyżeczki cukru u gotować około 40 minut. Po tym czasie dodać obrane jabłko pokrojone w kostkę i nadal gotować około 10 minut. W…
Listy
Kapusta z jabłkami
by Olga Wilczyńska • • 0 Comments
Składniki: 1 kapusta 2 jabłka 4 łyżki masła 1 łyżeczka kminku sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym wrzucić ją do rondla z rozgrzanym masłem. Polać 100 ml wody, dodać łyżeczkę soli ora kminek i dusić około 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie odkryć i gotować jeszcze 40 minut. W…
Listy
Pory duszone z jabłkami
by Artur Małecki • • 0 Comments
Składniki: 3 pory 1 jabłko 2 łyżki masła 80 ml słodkiej śmietany sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Oczyszczone pory pokroić na mniejsze kawałki, które smażyć około 6 minut na rozgrzanym maśle, wówczas oprószyć je solą oraz pieprzem i dodać obrane jabłko drobno pokrojone. Trzymać na ogniu około 5 minut. Po tym czasie wlać…