Składniki: 700 g oberżyny 3 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki soli koszernej pieprz ¼ szkl. nasion słonecznika Sposób wykonania: Oberżynę umyć i pokroić na talarki, które posmarować je oliwą z oliwek i oprószyć solą oraz pieprzem. Grillujemy około 6- 8 minut, aż lekko zbrązowieje. Po około 5 minutach posypać nasionami słonecznika i piec jeszcze…
Tag: z grilla
Grill
Cielęcina z grilla
by Jan Pokorski • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg cielęciny 1 cytryna Marynata: ¼ szklanki czerwonego wytrawianego wina 1 łyżka keczupu pikantnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżka octu winnego posiekany czosnek i rozmaryn do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią umyty i osuszony kawałek mięsa,, odstawić na 60 minut. Piec na dobrze nagrzanym grillu, kilkakrotnie…
Wołowina
Polędwica wołowa z grilla
by Patrycja Soboń • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg polędwicy wołowej Marynata: ½ szklanki oleju 1 łyżka musztardy 3 łyżki soku z cytryny kilka listków mięty sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Składniki marynaty wymieszać. W grubej plastikowej torbie umieścić mięso, dodać marynatę, zamknąć torbę, potrząsać nią chwilę, odłożyć do lodówki na minimum 2 godziny. Smażyć…
Karp
Filet z karpia pieczony na grillu
by Ewa Ożóg • • 0 Comments
Składniki: 2 porcje filetów z karpia lub innej ryby słodkowodnej Marynata: 1 szklanka czerwonego wina 1 łyżeczka cukru 1 łyżka dobrej musztardy 2 listki laurowe odrobina rozmarynu sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. W grubym foliowym worku umieścić rybę, dodać marynatę, dokładnie zamknąć, chwilę potrząsać na 1 godzinę odłożyć…
Dziczyzna
Przepiórki z grilla
by Ksymena Ostaszewska • • 0 Comments
Składniki: 8 sprawionych przepiórek Marynata: 2 łyżki oliwy 1 drobno posiekana cebula 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej naci pietruszki lub kolendry ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka glutaminianu sodu lub soli Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Tuszki przepiórek dokładnie umyć osuszyć natrzeć marynatą, na kilka godzin odłożyć do lodówki. Aby ułatwić…