Składniki:
- 4 ząbki czosnku
- 1 op jogurtu naturalnego
- 3 łyżeczki majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 3/4 łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki suszonego oregano
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 25 dag ząbków czosnku ½ szkl 6%octu winnego 2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Do rondla wlać 2 szklanki wody oraz ½ szkl octu winnego/ Dodać sól oraz cukier i całość doprowadzić do wrzenia. Wówczas odstawić zalewę do ostygnięcia. W miedzy czasie obrać żabki czosnku i przełożyć je do wyparzonych słoików. Zalać…
Składniki: 10 główek czosnku 0,75 l białego wytrawnego octu 10 dag cukru 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka soli kilka ziarenek pieprzu 1 listek laurowy 1 łyżeczka estragonu Sposób wykonania: Do rondelka wlać wino. Dodać do niego cukier, sól, estragon oraz pieprz. Doprowadzić do wrzenia po czym dodać obrane ząbki czosnku. Ponownie zagotować i…