Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z cynamone

Pieczone jabłka z miodem

Składniki: 4 jabłka 8 łyżek miodu łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Jabłka kroimy na połówki, łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne. W miejsce po nasionach układamy łyżkę miodu, posypujemy cynamonem. Pieczemy na folii w piekarniku rozgrzanym do 16 stopni przez 15 minut. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Miód według Jana

Składniki: 200 g miodu 2 łyżki skarmelizowanego cukru 2 goździki szczypta cynamonu szczypta imbiru liść laurowy 1 l wody Sposób wykonania:  Miód rozprowadzić w wodzie po czym gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać przyprawy i trzymać na małym ogniu jeszcze 5 minut. Następnie przecedzić i wymieszać ze skarmelizowanym  cukrem.

Kawa z winem

Składniki: filiżanka mocnej zimnej kawy kieliszek czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki cukru ½ łyżeczki startej cytryny cynamon  Sposób wykonania:Do kawy wlać wino i dodać cukier, cynamon oraz skórkę z cytryny.Całość dokładnie zmiksować po czym przelać do filiżanek.

Kawa po wiedeńsku

Składniki: 4 laski cynamonu 8 goździków 8 ziaren pieprzu 6 łyżek drobno zmielonej kawy 2 l wody ½ szkl. bitej śmietany Sposób wykonania: Kawę zalać zimną wodą.Następnie dodać cynamon, goździki oraz pieprz i całość doprowadzić do zagotowania.Po 15 minut przecedzić i przelać do filiżanek.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i posypać cynamonem.