Składniki: 4 jabłka 8 łyżek miodu łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Jabłka kroimy na połówki, łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne. W miejsce po nasionach układamy łyżkę miodu, posypujemy cynamonem. Pieczemy na folii w piekarniku rozgrzanym do 16 stopni przez 15 minut. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: z cynamone
Bezalkoholowe
Miód według Jana
by Helena Gwiazda • • 0 Comments
Składniki: 200 g miodu 2 łyżki skarmelizowanego cukru 2 goździki szczypta cynamonu szczypta imbiru liść laurowy 1 l wody Sposób wykonania: Miód rozprowadzić w wodzie po czym gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać przyprawy i trzymać na małym ogniu jeszcze 5 minut. Następnie przecedzić i wymieszać ze skarmelizowanym cukrem.
Kawa
Kawa z winem
by Weronika Bugaj • • 0 Comments
Składniki: filiżanka mocnej zimnej kawy kieliszek czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki cukru ½ łyżeczki startej cytryny cynamon Sposób wykonania:Do kawy wlać wino i dodać cukier, cynamon oraz skórkę z cytryny.Całość dokładnie zmiksować po czym przelać do filiżanek.
Kawa
Kawa po wiedeńsku
by Marta Wega • • 0 Comments
Składniki: 4 laski cynamonu 8 goździków 8 ziaren pieprzu 6 łyżek drobno zmielonej kawy 2 l wody ½ szkl. bitej śmietany Sposób wykonania: Kawę zalać zimną wodą.Następnie dodać cynamon, goździki oraz pieprz i całość doprowadzić do zagotowania.Po 15 minut przecedzić i przelać do filiżanek.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i posypać cynamonem.