Składniki: 25 dkg zielonej lub żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w piórka cebulę, smażyć mieszając aż…
Tag: z cebulką
Wędliny
Kaszanka smażona z cebulą
by Malwina Majka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kaszanki 400g cebuli 2 łyżki masła cukier sól Sposób wykonania: Obraną cebulę pokroić w plastry i obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, wówczas oprószyć je solą oraz cukrem, rumienimy. Następnie kaszankę pokroić na plastry, które zarumienić razem z cebulką.