Składniki:
- ½ kg brokułów
- 1 l rosołu
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Składniki: 2 brokuły 1 op gęstej śmietany 1 łyżka musztardy 1 łyżka soku z cytryny 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól cukier biały pieprz Sposób wykonania: Brokuły opłukać pod bieżącą wodą gotować kilka minut w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wówczas je odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Następnie musztardę wymieszać ze śmietaną. Doprawić…
Składniki: ½ kg brokułu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyki posiekanego czosnku szczypta pokruszonych płatków suszonej papryki sól pieprz cząstki cytryny Sposób wykonania: Brokuł podzielić na różyczki i zblanszować w osolonej wodzie przez kilka minut po czym zahartować go zimną wodą. Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić czosnek, a gdy się zazłoci dodać płatki czerwonej…