Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z bananów

Banany z rusztu z cynamonem

Składniki: 7 bananów 15 dag masła 2-3 łyżki cukru pudru mielony cynamon Sposób wykonania: Obrane banany przekroić wzdłuż na pół po czym posmarować je roztopionym masłem. Następnie posypać cukrem oraz cynamonem. Ułożyć na ruszcie wyłożonym folią aluminiową. Piec około 20 minut. Przed podaniem jeszcze raz posypać cynamonem.

Banany w kruszonce

Składniki: 5 bananów 5 łyżek likieru z czarnych porzeczek 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki okruchów ciasta 3 łyżki cukru kryształu 3 łyżki zmielonych migdałów 3 łyżki stopionego masła ½ tabliczki gorzkiej czekolady kilkanaście orzeszków pistacjowych Sposób wykonania: Obrane banany pokroić po czym zalać je likierem oraz sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut.…

Banany w karmelu

Składniki: 4 banany 3 łyżki cukru sok z 2 pomarańczy sok z ½ cytryny 3 łyżki masła Sposób wykonania: Cukier przesmażyć na patelni, gdy się zazłoci wlać sok z cytryny z i pomarańczy. Wrzucić jeszcze masło i cały czas mieszając aż całość zgęstnieje. Banany obrać i przekroić wzdłuż na pół po czym dodać do karmelu.…

Banany w cieście Ilony

Składniki:• banany 6 sztuk• olej do głębokiego smażenia• miód 10 łyżeczek• płatki migdałowe 8 dag• mąka 30 dag• proszek do pieczenia 1 łyżeczka• jajko 1 sztuka• woda 3/4 szklanki Sposób przyrządzenia:Należy wymieszać ze sobą miód, płatki migdałowe, mąkę, proszek dopieczenia, jajko i wodę i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić je na półgodziny. Banany należy obrać ze…

Pieczone bananki

Składniki: banany 4 szt ser żółty ostry 15 dag masło 1 łyżka cynamon 0,5 łyżeczka   Sposób przyrządzenia Banany należy przekroić na połówki wzdłuż, następnie usmażyć je na maśle ozgrzanym na patelni. Po usmażeniu banany należy ułożyć w niewielkim aczyniu żaroodpornym, następnie przykryć je plastrami sera. Po czym posypać białym cukrem i odrobiną cynamonu.  Banany należy zapiekać worącym piekarniku,…