Składniki:
- 4 owoce awokado
- 1 op krewetek koktajlowych
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka posiekanego koperku
- ½ cytryny
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- kilka listków sałaty
Składniki: 20 dag wędzonego łososia 1 cebula 1 cytryna 3 ogórki konserwowe 1 gałązka koperku 1 awokado Sposób wykonania: Łososia pokroić w kostkę, która ułożyć na środku półmiska. Następnie posiekaną cebulę ułożyć wokół łososia, tworząc tzw. „wianuszek”. Tak sam rozłożyć pokrojone ogórki oraz miąższ z awokado. Na koniec udekorować plasterkami cytryny i gałązką koperku.
Składniki: 1 op gotowych krewetek w zalewie 1 awokado 1 łyżka posiekanego koperku 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki majonezu sól biały pieprz Sposób wykonania: Do majonezu dodać sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie obrane awokado pokroić na małe…
Składniki: łyżka masła cebula ¾ szkl bulionu z kury 1 ½ łyżeczki sproszkowanego chili ¼ łyżeczki mielonego cynamonu ¼ łyżeczki mielonego kuminu ¼ łyżeczki oregano ¾ łyżeczki soli 4 szkl ugotowanego ryżu 60 g oliwek zielona papryka awokado 2 łyżki soku z cytryny 2 pomidory Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę, wówczas dodać…