Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wywar z mięsa

Zupa kminkowa

Składniki: wywar z mięsa 1,5 litra kminek 4 dag masło 4 dag mąka 4 dag sól do smaku pieprz do smaku woda 1 szklanka Sposób przyrządzenia: Wodę należy zagotować i dodać do niej kminek, całość gotować przez kilka minut. Do kminku należy dodać wywar z mięsa i dalej gotować. Z mąki i masła należy przygotować…

Zupa wiejska

Składniki: 1,5 l wywaru ze sztuki mięsa 40 dag ziemniaków 6-8 dag makaronu ( kolanka, gwiazdki) 150 ml śmietany natka pietruszki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem i ugotować. W połowie gotowania włożyć makaron. Zupę połączyć ze śmietaną, chwilę pogotować, wymieszać z posiekaną pietruszką, doprawić do smaku.

Barszcz staropolski

Składniki:

• 2 l wywaru z mięsa i warzyw,
• 150 ml śmietany,
• 40 dag buraków,
• 20 dag kiełbasy,
• 10 dag marchwi,
• 10 dag selera,
• 10 dag pietruszki,
• 8 dag cebuli,
• tłuszcz,
• 2 dag mąki,
• zielenina,
• sól, pieprz