Składniki: 1 kapusta pekińska 1 pomidor 1 cebula puszka tuńczyka w oleju kilka zielonych i czarnych oliwek 1puszka czerwonej fasoli kostka sera feta Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, pomidora pokroić na cząstki a cebulę posiekać. Dodać jeszcze tuńczyka rozdrobnionego na kawałki, oliwki, fasolę odsączoną z zalewy oraz ser pokrojony w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Tag: witaminy
Listy
Sałatka z jabłek i selera w śmietanie
by Paulina Piwko • • 0 Comments
Składniki: 40 dag selera 20 dag jabłek 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól, cukier Sposób wykonania; Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Sałatka z papryki z ogórkiem
by Alina Zajdel • • 0 Comments
Składniki: 3 papryki różnokolorowe 1 zielony ogórek 3 pomidory (średnie) oliwa z oliwek Sposób wykonania; Papryki pokroić w paski, obranego ogórka w plasterki a pomidory w kostkę. Całość wymieszać i skropić oliwą z oliwek.
Listy
Sałatka z sałaty i mandarynek
by Wanda Stefańczyk • • 0 Comments
Składniki: 2 główki sałaty 4-6 mandarynek 1 łyżka soku z cytryny mały jogurt naturalny 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich cukier puder sól Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki a obrane mandarynki podzielić na cząstki. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanymi orzechami, solą oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać.
Listy
Sałatka z kapusty z jajkiem
by Konrad Matkowski • • 0 Comments
Składniki: 1 mała główka młodej kapusty 1 jajko 1 łyżka musztardy 125 ml oliwy 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny 2-3 łyżki startego na grube wióry parmezanu Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Jajko ugotować na twardo i pokroić na cząstki. Następnie musztardę wymieszać z oliwą oraz sokiem z cytryny i polać sałatkę. Na koniec posypać parmezanem.