Składniki: 10 ml whisky 20 ml grenadyny 20 ml soku z cytryny kilka kropel likieru pomarańczowego kostki lodu różowe wino musujące 2 plasterki cytryny Sposób wykonania: Whisky wymieszać z grenadyną, sokiem z cytryny i likierem pomarańczowym. Przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu. Uzupełnić winem musującym. Udekorować plasterkami cytryny.
Tag: whisky
Listy
Jubileuszowy
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Bourbona 20 ml różowego wermutu kilka kropli likieru z gorzkich pomarańczy Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Listy
Bunkier
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 30 ml Bourbona 30 ml soku z grejpfrutów 10 ml syropu z granatów Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Listy
Adele specjalny
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Bourbona 25 ml likieru pomarańczowego Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Listy
Grzeszny
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 30 ml Bourbona 10 ml różowego wermutu 5 ml likieru miętowego 10 ml soku z pomarańczy Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.