Składniki: 50 ml Bourbona 10 ml syropu z cukru 20 ml soku z cytryny 1 białko jaja Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Tag: whisky
Listy
Pikolo
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Bourbona 10 ml likieru ziołowego 10 ml likieru migdałowego Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać.
Listy
Rajdowy
by Birbant • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Bourbona 20 ml likieru cytrynowego 20 ml soku z cytryny Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Listy
Orient
by Justyna Guz • • 0 Comments
Składniki: 20 ml whisky 20 ml drambuie 20 ml wytrawnego wermutu kostki lodu skórka z pomarańczy Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, darmbuie, wermut i wrzucić kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Udekorować skórką z pomarańczy.
Listy
Whisky z likierem migdałowym
by Urszula Miedzińska • • 0 Comments
Składniki: 10 ml likieru migdałowego 40 ml likieru southern comfort 20 ml whisky 40 ml soku pomarańczowego 20 ml soku z cytryny kostki lodu listki mięty 1 wiśnia Sposób wykonania: Do shakera wlać likiery, whisky, soki oraz kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Udekorować listkami mięty oraz wisienką koktajlową.