Składniki:
- 2 duże kwadratowe wafle
- 2 szkl. cukru
- 200 g płynnego miodu
- ¾ szkl. białek
- łyżeczka soku z cytryny
- 150 g orzechów włoskich
- 150 g orzechów pistacjowych
- 150 g orzechów laskowych
- ½ łyżeczki aromatu waniliowego
Składniki: 3 okrągłe wafle 300 g cukru pudru sok z 4 cytryn skórka starta z 1 cytryny 3 łyżki posiekanych owoców kandyzowanych 200 g orzechów 50 g daktyli kieliszek brandy polewa lukrowa Sposób wykonania; Cukier puder zmiksować razem z sokiem cytrynowym, wówczas dodać skórkę z cytryny, daktyle, kandyzowane owoce, orzechy oraz brandy. Całość dokładnie wymieszać.…
Składniki: 2 kwadratowe wafle 1 kg kwaśnych jabłek 250 g cukru Sok z cytryny 100 g migdałów 100 g smażonej skórki pomarańczowej kolorowa posypka Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w kosteczkę, którą posypać cukrem i smażyć na małym ogniu , aż powstanie jednolita masa. Wówczas dodać do jabłek sok z cytryny i skórkę pomarańczową. Wymieszać…
Składniki: opakowanie dowolnych wafli 250 g chałwy czekoladowej 2 żółtka 250 g masła 100 g cukru ½ tabliczki gorzkiej czekolady kilka łyżek wody ½ łyżki masła Sposób wykonania: Żółtka razem z cukrem zmiksować na puszystą masę, Następnie zmiksować masło i dodać go do żółtek. Całość miksować dodając pokruszona chałwę. Powstałym nadzieniem posmarować wafle, które układać…
Składniki: opakowanie wafli 500 g cukru pudru sok z 4 cytryn 2 łyżki posiekanej smażonej w cukrze skórki pomarańczowej 100 g daktyli 100 g mielonych migdałów kieliszek rumu polewa lukrowa Sposób wykonania: Cukier oraz sok z cytryny utrzeć na lukier, wówczas dodać skórkę pomarańczową i cytrynową oraz zmielone migdały i posiekane daktyle. Całość wymieszać i…