Składniki: 4 duże, dojrzałe pomarańcze 1,25 szklanki cukru 1 szklanka wody woda do obgotowania skórek Sposób wykonania: Owoc starannie umyć pod bieżącą, ciepłą wodą, osuszyć. Ostrym nożem ściąć skórę z wierzchołku owocu. Boki ponacinać tak aby powstające paski skóry miały szerokość około 1,5 cm. Palcami delikatnie oderwać skórę od miąższu, nożem usunąć białą wewnętrzną włókninę.…
Tag: w cukrze
Porady i Ciekawostki
Skórka z pomolo w cukrze
by Oskar Koziński • • 0 Comments
Składniki: 1 duże pomolo 1,25 szklanki cukru 1 szklanka wody = woda do obgotowania skórek Sposób wykonania: Owoc starannie umyć pod bieżącą, ciepłą wodą, osuszyć. Ostrym nożem ściąć skórę z wierzchołku owocu. Boki ponacinać tak aby powstające paski skóry miały szerokość około 1,5 cm. Palcami delikatnie oderwać skórę od miąższu, nożem usunąć białą wewnętrzną włókninę.…