Składniki: łodygi selera naciowego twaróg śmietankowy oliwki nadziewane sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Łodygi selera naciowego umyć, osuszyć, usunąć twarde włókna. Twaróg przyprawić solą, pieprzem i chili. Oliwki pokroić w poprzek na plasterki. Wklęsłą stronę łodygi posmarować serem, a na nim ułożyć dociskając plasterki oliwek. Łodygi pociąć na 3 cm odcinki i układać na półmisku.
Tag: twarożek
Listy
Kumkwat z czekoladą
by Natalia Olech • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg owocu kumkwatu tabliczka gorzkiej czekolady garść wiórków czekoladowych 5 dkg płatków kukurydzianych łyżka oleju 50 dkg serka homogenizowanego sok z jednej pomarańczy łyżka cukru cukier waniliowy Sposób przyrządzenia: Czekoladę rozpuścić, wymieszać z płatkami kukurydzianymi i przełożyć do pucharków. Serek i sok z pomarańczy dokładnie wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać pokrojone…
Listy
Marchewka z selerem i twarożkiem
by Henryk Nowak • • 0 Comments
Składniki: listki sałaty 3 marchewki seler naciowy 300 g chudego bekonu 200 g twarożku pęczek szczypiorku 3 łyżki ketchupy 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Obrane marchewki pokroić w plasterki a seler zetrzeć na tarce. Bekon pokroić kostkę a twarożek rozdrobnić widelcem. Całość wymieszać dodajac jescze olej wymieszany z ketchupem. Doprawić do smku solą…
Listy
Pasta z twarożku i cebuli
by Łucja Kubińska • • 0 Comments
Składniki: papryka cebula ½ pęczka natki pietruszki kostka twarożku odrobina majonezu słodka papryka w proszku Sposób wykonania: Twarożek rozdrobnić widelcem. Następnie paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę i natkę pietruszki posiekać. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać aż powstanie konsystencja pasty. Doprawić szczyptą papryki w proszku.