Składniki: 20 dag rzodkwi 1 cebula 20 dag twarogu 1 /3 szklanki śmietany sól Sposób wykonania: Rzodkiew zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Twaróg rozdrobnić widelcem i posypać sałatkę. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą.
Tag: twaróg
Listy
Pasta czosnkowa z twarogiem
by Ewelina Biskup • • 0 Comments
Listy
Pasta z wędzonej ryby z twarogiem Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg twarogu 15 dkg wędzonego dorsza 1 łyżka oleju sojowego 1 ½ łyżki śmietanki sól, bazylia, posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Wędzoną rybę oczyścić z ości i skóry, dodać olej sojowy i rozetrzeć. Ser przetrzeć przez sito, połączyć ze śmietaną, dodać do ryby, masę dokładnie wymieszać z dodatkiem przypraw i posiekaną zieloną natką …
Listy
Sałatka z rukoli i pomidorów
by Natalia • • 0 Comments
Składniki: 150 g rukoli 1 pomidor 160 g twarogu 2 łyżki wody mineralnej 1 łyżka posiekanej bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Rukolę przełożyć do salaterki. Następnie twaróg rozetrzeć widelcem i wymieszać z wodą. Następnie dodać do niego pomidora pokrojonego w drobną kostkę oraz posiekaną bazylie. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…
Listy
Twaróg z kawałkami pomidora
by Justyna • • 0 Comments
Składniki: 160 g twarogu 1 pomidor 2 łyżki wody mineralnej 1 łyżka posiekanej bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozetrzeć widelcem i wymieszać z wodą. Następnie dodać do niego pomidora pokrojonego w drobną kostkę oraz posiekaną bazylie. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.