Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: tuńczyk

Sałatka z tuńczykiem na kanapki

Składniki: • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym • seler naciowy • majonez • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Tuńczyka odsączyć, selera naciowego oczyścić, powykrawać włókna. Cieniutko pokroić. wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. II wersja: Zamiast selera naciowego kroimy cieniutko rzodkiewkę. Nakładać na pieczywo. Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Makaron z tuńczykiem

Do przygotowania potrawy potrzebujemy: • puszkę tuńczyka w oleju, • śmietanę gęstą, • makaron ( najlepiej spaghetti ), • sos chili, • 4 ząbki czosnku, • sól, • pieprz, • oliwa z oliwek. Wykonanie: Na rozgrzana patelnie wlewamy oliwę, wyciskamy ząbki czosnku, chwilkę podsmażamy, dodajemy trochę sosu clili, tuńczyka, wszystko chwile przesmażamy ciągle mieszając, na…

Sałatka z tuńczyka i cebulek

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoik cebulki marynowane 100 g rodzynek 1 puszka kukurydzy majonez 2 łyżki musztardy Sposób przyrządzenia: Tuńczyka, cebulki i kukurydzę odsączyć. Wymieszać, dodać rodzynki, musztardę i majonez. Ponownie wymieszać i odstawić na 30 minut. Sałatka nie wymaga przypraw. Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Sałatka z tuńczyka i fasoli

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 słoika seler marynowany 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasola czerwona 250 g sera żółtego majonez Sposób przyrządzenia: Tuńczyka, kukurydzę, fasolę i seler odsączyć. Fasolę dodatkowo opłukać wodą. Zetrzeć ser żółty na tarce. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem. Odstawić sałatkę na przynajmniej 3 godziny. *Nie potrzeba przypraw !…

Sałatka z tunczykiem – warstwowa

Składniki: • 6 jaj • 2 czerwone cebule • 5 ogórków konserwowych • 30 dkg żółtego sera • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym • większy słoiczek majonezu kieleckiego • pęczek szczypiorku Wykonanie: Jaja ugotować; Żółtka, białka zetrzeć na tarce grubej. Przygotować dobrze by było dużą salaterkę przezroczystą. Wysypać na dno białka starte na tarce…